De Davis methode helpt kinderen en volwassenen die (in het onderwijs) tegen problemen aanlopen in de vorm van Dyslexie, AD(H)D, Dyscalculie en concentratieproblemen.
Wat ik als Davis Counselor in eerste instantie doe, is je te leren ontspannen, te focussen en je energieniveau aan te passen aan de leeropdracht. Ik begin bij de basis van het lezen (letters) met behulp van klei. Omdat je je creativiteit gaat inzetten in het leerproces wordt de verwarring, die in het leerproces is ontstaan, sterk verminderd.

Met de Davis methode corrigeer ik de waarneming van kinderen en volwassenen met onder andere dyslexie. Door meer inzicht te krijgen in je eigen waarneming zal je je vaardigheden gaan verbeteren. De methode gaat uit van jouw eigen kracht, want alles wat je nodig hebt is in je.

Tijdens de counseling ga je je eigen manier van leren ontdekken en krijg je gereedschappen aangereikt waardoor je hier grip op krijgt.
Deze counseling bevat:

  • Ontspanningsoefeningen.
  • Oriëntatie-oefeningen (focussen).
  • Vertrouwd maken met jouw manier van waarnemen.

Iedere counseling is uniek, omdat iedereen anders is. Tijdens de counseling gaan we ook naar buiten om lekker uit te waaien en spelen we spelletjes tussendoor. Het is een op maat gemaakt programma waarbij plezier maken voorop staat!

 

 

De Davis methode wordt inmiddels in vele landen toegepast door gecertificeerde counselors en heeft al tienduizenden kinderen en volwassenen geholpen bij het overwinnen van hun lees-, leer- en leefproblemen.
Hoogbloeiers is lid van DDA, Davis Dyslexia AssociationUitsluitend mensen die in dienst zijn bij een gecertificeerde Davis Specialist of mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis® Dyslexia Association International mogen op professionele basis werken met Davis®, Davis® Dyslexia Correction, inclusief Davis® Symbol Mastery, Davis® Orientation Counseling, en Davis® Math Mastery.