30 september 2015

Hoe werkt het?

 

Intake

Hoogbloeiers - Alles begint bij de intake

Alles begint bij de intake. Deze duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens het intakegesprek kijk ik of Davis®counseling bij jou past. Aan de hand van een symptomenprofiel, stel ik samen met jou (en ouders of  leerkracht) het doel op. Met de waarnemingsgave test kan ik nagaan hoe jouw manier van denken is.

 

Counseling

Hoogbloeiers - Davis CounselingAfhankelijk van het opgestelde doel bekijk ik hoeveel dagen er nodig zijn. Het basisprogramma voor dyslexie bestaat uit een counseling van meestal 30 uur (ongeveer 6 dagen) individuele begeleiding. Dit wordt in een korte periode (het liefst in 2 à 3 weken) afgerond. Afhankelijk van het verloop, kan de counseling langer of korter duren. Sommige doelen, zoals ADHD of ernstige rekenproblemen zijn niet in 6 dagen te realiseren. Vaak zijn er dan nog follow-up dagen nodig.

 

Eindverslag

Hoogbloeiers - EindverslagAan het einde van de counseling maak ik een eindverslag en vindt er een evaluatie plaats met jou, de ouder(s) en eventueel leerkrachten of andere hulpverleners. Je krijgt alle benodigde materialen die nodig zijn om thuis verder te oefenen. Mochten er follow-up sessie(s) nodig zijn, dan worden deze in overleg gepland.

 

Hoogbloeiers is lid van DDA, Davis Dyslexia AssociationUitsluitend mensen die in dienst zijn bij een gecertificeerde Davis Specialist of mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis® Dyslexia Association International mogen op professionele basis werken met Davis®, Davis® Dyslexia Correction, inclusief Davis® Symbol Mastery, Davis® Orientation Counseling, en Davis® Math Mastery.