28 oktober 2018

Ervaringsverhaal

Ervaring van een volwassene; medisch specialist en vader van 3 kinderen.

Mijn ervaring bij Marjolein, praktijk Hoogbloeiers:
Door mijn eigen kind ben ik mijzelf bewust geworden dat ook ik een beelddenker ben.
Ik heb zelf geen dyslexie, maar als beelddenker ben ik in mijn leven regelmatig tegen problemen opgelopen die ik voorheen niet kon overbruggen. Dit had met name te maken met hoofd- en bijzaken en langdurig maar rustig gefocust blijven.

Op mijn werk (medisch specialist) en thuis (gezin met drie kids) lopen er vaak veel zaken tegelijk, maar ook door elkaar heen. Dit kost iedereen natuurlijk energie, maar als beelddenker met veel visualisatie nog eens extra.
De ‘plaatjes’ in je hoofd maken dan al gauw dat je er veel bijzaken in betrekt en wordt het nog onoverzichtelijker.
Door een gezonde dosis verstand heb ik dit lang het hoofd kunnen bieden, maar door met name de drukte op het werk, was de energie bijna niet meer op te brengen.

Ik heb bij Marjolein de Davis counseling gedaan, met de vraag om te leren focussen, je ‘stationaire toerental’ omlaag te zetten en ‘sequentieel’ (of meer in ‘hokjes’) te denken door een meer gestructureerde wijze van denken, waarmee de grote hoeveelheid plaatjes gereduceerd kan worden en je zo meer energie kan besparen.
Dit brengt dan met zich mee dat de hoofdzaken duidelijker worden en er dus minder ‘chaos’ is.
Als je dan leert hoe je zelf je ‘stationaire toerental’ of energiemeter kan verlagen, ontstaat er meer rust en krijg je er bijna energie van!

Ik ben zelf erg praktisch aangelegd en te nuchter voor zweverige therapieën. Aanvankelijk was ik dus een beetje terughoudend geweest bij aanvang en bij sommige onderdelen als letters kleien die een vast onderdeel van de Davis zijn. Ik kan mij goed voorstellen dat dit bij dyslexie een heel goed onderdeel is, maar niet van toepassing op mij. Maar kleien op andere wijze (zoals je eigen ‘ik’ kleien) bleek zo beeldvormend en confronterend dat het je erg duidelijk maakt waar je staat en zelfs hoe je jezelf ontwikkelt. Heel interessant!

Marjolein heeft de Davis counseling zodanig aangepast dat het voor mij erg toepasselijk is geworden en zeer goede praktisch ‘handvaardigheden’ heeft gegeven.
Ik gebruik het met echt enorm veel plezier in de dagelijkse praktijk.
Bij mij thuis en op mijn werk heeft de werkwijze duidelijke positieve verandering laten zien.
Het heeft mij en mijn omgeving veel rust gebracht.
Om te zorgen dat ik niet langzaam in het oude patroon terugval, hebben we enkele malen per jaar een sessie ter opfrissing afgesproken.

Ik denk dat de invulling van de Davis counseling op deze manier voor heel veel volwassenen kan aanslaan, mn voor degene die geen dyslexie hebben maar wel beelddenkers zijn.

Zeker in een tijd als deze, waar heel veel moet en je soms door de bomen het bos niet meer ziet, of voor diegenen die tegen of in een burn out zitten.